10 september 2020

Vill du arbeta för livet varje dag?

 

SUICIDPREVENTION I VÄST (SPIV) söker ny verksamhetschef

 

Om SPIV

• En religiöst och politiskt obunden ideell förening sedan år 1997
• En kunskapsresurs inom suicidprevention med fokus på utbildning, utveckling och opinionsbildning
• Verksamheten finansieras främst av bidrag från myndigheter, stiftelser och fonder samt genom inkomster från försäljning av kurser
• Personalgruppen består av verksamhetschef, verksamhetsutvecklare, utbildningsansvarig och utbildningsadministratör

 

SPIV:s värdegrund
Den nationella nollvisionen för suicid som antogs 2008 genomsyrar arbetet inom SPIV: Ingen bör hamna i en så utsatt situation att den enda utvägen upplevs vara suicid. Ingen ska behöva ta sitt liv. Det finns andra utvägar. SPIV står för engagemang och medmänsklighet samt idén att suicidpreventionen börjar i ett jämbördigt validerande möte mellan två människor.

Föreningens mål är att öka kunskapen om och intresset för att förebygga suicid och på så sätt stärka individer och organisationer. Genom vägledningar och metodstöd stödjer vi aktörernas arbete med suicidprevention. Då behovet av kompetenshöjning inom suicidprevention är omfattande arbetar SPIV för att fördjupa förståelsen om suicidprevention hos såväl allmänhet som profession. Att erbjuda utbildningar i suicidprevention är huvudfokus för den aktuella verksamheten. Kurskonceptet Psykisk Livräddning erbjuds för varierande målgrupper såsom skolor, föreningar, allmänheten men också professionella i behov av fördjupning, t.ex. för anställda inom hälso- och sjukvård, socialtjänst etc.

 

Läs gärna mer på vår hemsida www.suicidprev.com 

 

Dina arbetsuppgifter
Som verksamhetschef för SPIV ansvarar du för verksamhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Du har ansvar för att driva frågor på en strategisk nivå. Du ingår i föreningens ledningsgrupp och förväntas tillsammans med styrelsen leda hela SPIV:s verksamhet. Det innebär att du aktivt bidrar i strategiska diskussioner om verksamheten och säkerställer att SPIV levererar ett kvalificerat arbete. I nära samarbete med styrelsen har du det övergripande ansvaret för kontinuerlig utveckling av föreningen och dess uppdrag. Du kommer vara med och påverka hur den framtida organisationen kommer att se ut.

En viktig uppgift kommer vara att företräda SPIV gentemot våra målgrupper, media och i andra sammanhang. Du har ansvar för att förstärka den utåtriktade kommunikationen, den strategiska marknadsföringen av föreningen inklusive utbildningarna. Du initierar och upprätthåller samarbeten med externa aktörer för att skapa förutsättningar för att sprida kunskap om SPIV och vad vi erbjuder. Det kan handla om att ha direktkontakt med ledare för olika verksamheter och att upprätta samarbetsavtal med t.ex. hälso- och sjukvårdsaktörer. Du är föreningens ansikte utåt. Som verksamhetschef för SPIV ansvarar du för att föreningens vision och värdegrund präglar både ord och handling inom föreningen. SPIV:s nästa verksamhetschef brinner för det viktiga uppdraget att förebygga suicid.

 

Din kompetensprofil
Vi söker dig som har ett starkt samhällsengagemang samt relevant erfarenhet för arbetsuppgifterna dvs. erfarenhet av ledarskap, att leda strategiskt arbete och processer, att driva utvecklingsprojekt framåt. Du har en akademisk utbildning och en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du behöver också ha god kunskap om ekonomi. Meriterande är t.ex. kompetens inom psykisk ohälsa, utbildning/folkbildning samt erfarenhet av ideella sektorn. Det är önskvärt att du har arbetat med suicidprevention.

Du har mycket god strategisk förmåga samt motiveras av att utveckla verksamheten till nytta för våra målgrupper. Särskilt viktigt är att du är kommunikativ, utåtriktad och har förmåga att skapa delaktighet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av och är trygg i att presentera verksamhet i olika sammanhang. Du har en mycket god förmåga att samverka och bilda nätverk med olika aktörer utifrån ett flexibelt förhållningssätt. Du inspirerar och motiverar i föreningens kärnfrågor för att nå de gemensamt satta målen. Du har god organisationsförmåga och förmåga att följa upp insatser. Du är drivande, initiativrik och strukturerad. Du är van att arbeta självständigt och under press och är inte rädd för att fatta beslut. I relation till dina medarbetare är du coachande och inkluderande och stödjer ett tillitsfullt arbetssätt. I ditt ledarskap är du medveten om både dina styrkor och vad du behöver utveckla. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Vi erbjuder
• En trevlig arbetsmiljö och engagerade kollegor med hög kompetens
• Ett variationsrikt arbete med möjlighet att utveckla verksamhet och arbetssätt
• Kompetensutveckling utifrån dina och verksamhetens behov

 

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Göteborg. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Kontakt och ansökan
Låter detta intressant? Varmt välkommen med din ansökan till info@suicidprev.com

Vill du få mer information? Tveka inte att kontakta oss:
Anna Maria Nilsson (styrelseordförande) 0733 – 866540
Birgitta Lundgren Pierre (styrelseledamot) 0768 – 858985
Charlotte Jensen (styrelsesekreterare) 0702 – 126447
Felicia Fässberg (verksamhetsutvecklare) 0735 – 823114

Din ansökan ska vara inkommen till SPIV senast 25 september 2020.